kamilad
przyjaciel forum

|
Wysłany: Śro 16 Mar, 2011 17:40 Gwa?t - badanie
|
|
|
Witam,
Nazywam si? Kamila, studiuj? na 5 roku psychologii klinicznej. W ramach swojej pracy dyplomowej przeprowadzam badanie na temat psychologicznych nast?pstw doznania przez kobiety przemocy seksualnej. Ze wzgl?du na to, i? tematyka gwa?tu nale?y do jednych z najtrudniejszych do zbadania i, zw?aszcza w granicach Polski, jest cz?sto pomijana, mam nadziej?, ?e wyniki mojej pracy b?d? mog?y przyczyni? si? do zwi?kszenia efektywno?ci obecnych metod pomocy kobietom do?wiadczaj?cym tego typu tragedii.
Zwracam si? do Was w zwi?zku z tym z pro?b? o pomoc. By dok?adniej przyjrze? si? trudno?ciom, z kt??rymi musz? boryka? si? kobiety po do?wiadczeniach przemocy seksualnej prosi?abym Was by?cie wzi??y udzia? w moim badaniu, kt??re polega jedynie na wype?nieniu trzech kwestionariuszy (g???wnie zakre?lanie odpowiedzi, ?adnego pisania elaborat??w),co ??cznie nie zajmie wi?cej ni? 10 minut.
Je?li kt??ra? z Was zgodzi?aby si? mi pom??c, prosz? o kontakt mailowy na adres kduda21st.swps.edu.pl
Z g??ry informuj?, ?e z danych osobowych jedyn? informacj? jaka b?dzie mi potrzebna jest wiek.
Jakby kt??ra? z Was si? zdecydowa?a, kwestionariusze wysy?am na maila, wi?c kontakt osobisty te? nie jest wymagany, co zapewnia pe?n? anonimowo??.
Podobnie, ze wszelkimi pytaniami, czy to odno?nie szczeg?????w kwestionariuszy czy badania, mo?ecie pisa?, a ja postaram si? w miar? mo?liwo?ci na nie odpowiedzie?.
Gor?co licz? na Wasz? pomoc,
Kamila |
|