Rozprawa s?dowa za zatrzymane prawo jazdy |
Autor |
Wiadomość |
przemo
przyjaciel forum
|
Wysłany: Wto 04 Lut, 2014 22:00 Rozprawa s?dowa za zatrzymane prawo jazdy
|
|
|
Witam Wszystkich.
Za jaki? czas otrzymam wezwanie na rozpraw? s?dow? za zatrzymane prawo jazdy po prowadzeniu pojazdu w stanie nie trze?wo?ci. B?dzie to kolejna moja rozprawa za ten czyn z kodeksu karnego. W 2002r. i 2006r.
Czy jest kto? w stanie mi pom??c i powiedzie? jakie aspekty sprawy przemawiaj? do s?dziego najbardziej podczas obrony samego siebie po przyznaniu si? do winy i wybrni?ciu jako? z sytuacji ?
Mam zamiar powiedzie? wszystko tak jak by?o, ca?? prawd? i tak jak mia?o to miejsce w tamtym feralnym dniu. Chce si? przygotowa? r??wnie? jak najlepiej odno?nie wzi?cia ich na lito?? aby otrzyma? najmniejszy wyrok (mam nadzieje w zawieszeniu) i czas po kt??rym b?d? m??g? po raz kolejny otrzyma? prawo jazdy.
Mam tu na uwadze, ?e lecz? si? po tym zdazeniu w poradni uzaleznien, ?e mam ?one dom, rodzine, dzieci, z?? sytuacj? materialn?, itd.
Co m??wi? kr??tko i tre?ciwie aby nie zawodzi? i marudzi? a by? zdecydowanym i zarazem skruszonym i poruszonym takim stanem rzeczy w swoim przypadku ?
Czego nie m??wi? aby nie pogr??y? si? bardziej na rozprawie w swojej i tak ju? bardzo z?ej sytuacji ?
Czy mia? kto? z Was ju? podobn? sytuacj? ? |
_________________ o krok od zrozumienia,
?yciowego nie porozumienia. |
|
|
|
|
gregor71
przyjaciel forum
|
Wysłany: Śro 05 Lut, 2014 08:13
|
|
|
Otrzymasz tu recepte jak ?atwo przesta? pi? i jak unika? konsekwencji picia.
Masz jeszcze jakie? pytania? |
|
|
|
|
jobael [Usunięty]
|
Wysłany: Śro 05 Lut, 2014 11:40
|
|
|
Czy?by? na to liczy?, ?e powiedzenie "do trzech razy sztuka" - zmaterializuje si??
Na forum pomagamy w sprawach uzale?nienia, a nie jak unikn?? kary za pope?nione
przest?pstwo.
Jedynie adwokat mo?e odstawia? szopk? przed s?dem, bo za to bierze pieni?dze.
Mo?e to, co teraz si? zadzieje na zawsze da Ci nauczk?, by nie wsiada? za kierownic? po pijaku.
|
|
|
|
|
Hyptopter [Usunięty]
|
Wysłany: Śro 05 Lut, 2014 13:10
|
|
|
Jedyne co mo?esz zrobi? to dobrowolnie podda? si? karze. O ile w og??le b?dziesz mia? tak? mo?liwo?? (recydywa). A co do reszty to nawet nie licz na jakiekolwiek okoliczno?ci ?agodz?ce bo w Twoim przypadku takich nie ma. Nie jeste? ani pierwszy, ani ostatni, a w s?dach nie orzekaj? g?upsi od Ciebie. |
Ostatnio zmieniony przez Hyptopter Śro 05 Lut, 2014 13:11, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
przemo
przyjaciel forum
|
Wysłany: Śro 05 Lut, 2014 14:31
|
|
|
jobael napisał/a: | Czy?by? na to liczy?, ?e powiedzenie "do trzech razy sztuka" - zmaterializuje si?? |
Nie.
jobael napisał/a: | Na forum pomagamy w sprawach uzale?nienia, a nie jak unikn?? kary za pope?nione
przest?pstwo. |
Nie pyta?em o to jak unikn?? kary maj?c zamiar podda? si? karze. Hyptopter napisał/a: | Jedyne co mo?esz zrobi? to dobrowolnie podda? si? karze. |
I tak w?a?nie b?dzie. |
_________________ o krok od zrozumienia,
?yciowego nie porozumienia. |
|
|
|
|
Bwalaszczyk
przyjaciel forum
|
Wysłany: Sob 22 Gru, 2018 10:30
|
|
|
Moje pytanie czy to Twoje pierwsze wykroczenie w tym temacie? |
_________________ Je?li chcesz mie? co?, czego nie masz, musisz zacz?? robi? rzeczy, kt??rych nie robisz. - Mateusz Grzesiak |
|
|
|
|
|