FORUM PORTALU ALKOHOLIZM.AKCJASOS.PL Strona Główna FORUM PORTALU ALKOHOLIZM.AKCJASOS.PL
warto rozmawia?...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Dyskusja nad krokiem 5
Autor Wiadomość
romcio 
Administrator

Wysłany: Nie 28 Maj, 2017 08:54   Dyskusja nad krokiem 5

Wyznali?my Bogu, sobie i drugiemu cz?owiekowi istot? naszych b??d??w.

Jak rozumiem V krok AA i jak go stosuje w ?yciu?

Gość

Wysłany: Wto 30 Maj, 2017 20:21   

Wyzna?em Bogu, sobie i drugiemu cz?owiekowi. W?a?nie w tej kolejno?ci. Ja wyzna?em swojemu sponsorowi. Mi istot? swoich b??d??w wyzna? te? inny przyjaciel z AA cho? nie by?em jego sponsorem. M??j sponsor wyzna? cz?owiekowi kt??rego pozna? w poci?gu. Podobno nie powinno wyznawa? jej rodzinie, ojcu, matce, ?onie bo mo?na ich skrzywdzi? takim wyznaniem. Mo?na wyzna? ksi?dzu, terapeucie, ka?demu cz?owiekowi.

Gość

Wysłany: Śro 31 Maj, 2017 14:38   

Z Bogiem sobie porozmawia?am ju? wcze?niej, na pocz?tku trze?wienia, pod postaci? spowiedzi, ze sob? jeszcze jaki? czas rozmawia?am, a drugiemu cz?owiekowi wyzna?am podczas programu, czyli sponsorce,, niczego nie zataja?am, Nie powiem ?eby zrobi?o mi si? l?ej, raczej tak normalnie, nigdy nie traktowa?am zwierze? jako? specjalnie pozytywnie. Ale zrobi?am to dla dobra siebie, nadal tkwi?o we mnie zaufanie do os??b kt??re postawi? na mojej drodze B??g,

deratyzator 
moderator

Wysłany: Pon 11 Maj, 2020 11:18   

Wyznali?my istot? naszych b??d??w, to co powodowa?o nasze b??dy. Dlaczego pope?nia?em te wszystkie b??dy w swoim ?yciu. Tu nie chodzi o picie. Picie by?o tego konsekwencj?. Ucieczk? od mojego ?ycia do innego ?wiata. Do ?wiata moich bzdurnych wyobra?e?. Gdzie dominowa?o moje EGO, gdzie wszystko by?o tak jak chcia?em by by?o. Do iluzji. :evil: By?em oderwany od rzeczywisto?ci. Potrzebowa?em znale?? istot? tych moich b??d??w. Z czego te moje b??dy wynika?y. :-D :lol: . :568:

Pogl?dy, kt??re prezentuje nie s? oficjalnym stanowiskiem Wsp??lnoty Anonimowych Alkoholik??w

deratyzator 
moderator

Wysłany: Pią 21 Maj, 2021 08:11   

Krok V. Jak o nim pisze Clarence S
,,Krok # 5 - „Przyznani Bogu, sobie i drugiemu cz?owiekowi, dok?adna NATURA naszych krzywd”.

Robimy to dok?adnie, nie pozostawiamy ?adnych opcji ani zastrze?e?! Zauwa?, ?e stwierdza, NATURA naszych krzywd - a nie same krzywdy! Nie musimy opisywa? szczeg?????w wielu naszych niedyskrecji. Wielu z nich nawet nie pami?tamy ani nie jeste?my ich ?wiadomi. To nie jest pranie brudnej bielizny; jest to rozpoznawanie wad charakteru, kt??re wymagaj? usuni?cia lub korekty!"
:569: :568:

Pogl?dy, kt??re prezentuje nie s? oficjalnym stanowiskiem Wsp??lnoty Anonimowych Alkoholik??w

Odpowiedz do tematu