FORUM PORTALU ALKOHOLIZM.AKCJASOS.PL Strona Główna FORUM PORTALU ALKOHOLIZM.AKCJASOS.PL
warto rozmawia?...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Dyskusja nad 12 Tradycj? AA
Autor Wiadomość
romcio 
Administrator

Wysłany: Sob 03 Lut, 2018 09:48   Dyskusja nad 12 Tradycj? AA

12. Anonimowo?? stanowi duchow? podstaw? wszystkich naszych Tradycji, przypominaj?c nam zawsze o pierwsze?stwie zasad przed osobistymi ambicjami.

deratyzator 
moderator

Wysłany: Wto 25 Gru, 2018 23:42   

Anonimowo??. Pierwsze?stwo zasad przed ambicjami. Duchowa podstawa wszystkich naszych tradycji. Jak to pogodzi?. Ksi??ki by napisa? trza. Ja czo?owy anonimowy alkoholik/ alkoholiczka. Napisz? jakie? swoje m?dro?ci, niby ?e jestem po programie AA. Anonimowa alkoholiczka, alkoholik jestem. Ludzie czytaj? te bzdury i wierz?. Bo autorzy w imieniu AA si? wypowiadaj? :shock: :shock: Jaki? sw??j program przedstawiaj?, kt??ry raczej nie ma nic wsp??lnego z Programem AA. Z tradycjami z krokami. Kasa. Liczy si? kasa bo z programem AA ich wynurzenia nie maj? nic wsp??lnego. Pierwsze?stwo osobisto?ci maj? :evil: :-D :-D :-D

Pogl?dy, kt??re prezentuje nie s? oficjalnym stanowiskiem Wsp??lnoty Anonimowych Alkoholik??w

JAN 
przyjaciel forum

Wysłany: Śro 26 Gru, 2018 11:38   

... :roll: z mojego punktu widzenia.. anonimowo??.. to bardzo prosta sprawa ,.. nie powinno sie chyba nawet nad tym dyskutowa? ,.. ja osobi?cie nie musz? by? anonimowy,.. to moja i tylko moja decyzja i moje prawo,. ale te? nikt nie ma prawa dyktowa? mi,. mnie,. czyli wolnemu cz?owiekowi co ja mam robi? m??wi? my?le? ,. lecz kolejne prawo,. to bez mojego wyra?nego zezwolenia inni te? nie maja prawa pierdzie? wok??? siebie kto i po co bywa na mitingach, i pozostawi? spraw? zamkni?t?,.. jak kto? szuka informacji to niech sie uda sam na miting i sam zdecyduje co i jak,. a nie ?e ja mam mu udziela? odpowiedzi na jego jakie? domys?y czy w?tpliwo?ci . AMEN :-)

deratyzator 
moderator

Wysłany: Śro 26 Gru, 2018 21:06   

Jan tak jak piszesz anonimowo?? to moja prywatna sprawa. Mog? chodzi? po mie?cie i rozpowiada? jak kiedy? pi?em, t?uk?em codziennie ?on? i dzieci, a jak si? teraz zmieni?em si? nie pij?, t?uk? ?on? co drugi dzie?. Tylko nie powinienem m??wi?, ?e na tym polega dzia?anie programu Wsp??lnoty. Uczestnicy miting??w AA nie powinni wynosi? ?adnych informacji ze spotka? na zewn?trz. A ?e tak cz?sto jest :shock: , nie mamy na to ?adnego wp?ywu. :-D

Pogl?dy, kt??re prezentuje nie s? oficjalnym stanowiskiem Wsp??lnoty Anonimowych Alkoholik??w

JAN 
przyjaciel forum

Wysłany: Czw 27 Gru, 2018 08:24   

deratyzator napisał/a:
Uczestnicy miting??w AA nie powinni wynosi? ?adnych informacji ze spotka? na zewn?trz.
no i tyle w temacie i o czym tu mamy dyskutowa? ja nie rozumiem o czym tu mo?na pisa? jakie? ksi??ki czy artyku?y. :roll: ,..ale nieeee... ego to ego ,., a kasiora to kasiora ,. ego to manipulator a najlepszym z jego numer??w jest dzia?anie pod p?aszczykiem Boga , :shock: :-D :-D :-D :-D

JAN 
przyjaciel forum

Wysłany: Czw 27 Gru, 2018 22:38   

noo i jeszcze jedno , przecie? nie jeste?my jakimi? neandertalczykami i jakie? zasady etyczne i kultura osobista nas obowi?zuje, taka jak chocia?by to, ?e nie ?adnie jest plotkowa?, wr?cz szkodliwe ma to konsekwencje,. a nie wspomn? o tym, ?e za kogo? te? nie wolno jest sie wypowiada? lub bez jego zgody opowiada? na jego temat jakie? informacje, co ten kto? robi, m??wi, czym sie zajmuje, na co choruje i takie tam,.. bo je?eli takie metody kto? preferuje i stosuje w swoim ?yciu, to jego poziom my?lenia jest na poziomie zwyk?ego chama i prostaka i nie ma tu usprawiedliwie? typu,. a no bo on zdemoralizowany popad? w patologie trza przebaczy? nieszcz??nikowi,.. nie nie.. to nie tak,. przebaczy? owszem mo?na, ale wygarn?? prosto w te durne g?b? chyba te? by wypada?o,. bo jak inaczej z takim kim? post?pi? ??.. pog?asia? chama po jajach,. czy jak ??? :roll: :-/ ... no chyba ?e.. bejsbolem :-D :-D :-D
Ostatnio zmieniony przez JAN Czw 27 Gru, 2018 22:40, w całości zmieniany 1 raz  

deratyzator 
moderator

Wysłany: Czw 27 Gru, 2018 23:05   

JAN napisał/a:
przebaczy? owszem mo?na, ale wygarn?? prosto w te durne g?b? chyba te? by wypada?o,

Jan bo rzeczy uwa?am trzeba nazywa? po imieniu :568: Je?eli kto? mi ukradnie portfel to ja m??wi? mu, ?e jest z?odziej. Bo tak jest. To jest informacja. Nie obra?am cz?owieka. M??wi? prawd? :-D :-D Je?eli kto? k?amie. M??wi? o tym w prostocie. Jeste? k?amc?. Je?eli kto? si? myli bo nie ma wiadomo?ci na jaki? temat lub kto? go wprowadzi? w b??d m??wi?- mylisz si? kolego i staram si? wyprowadzi? go z b??du. A modlitwa za kogo?, nie s?ysza?em by komukolwiek zaszkodzi?a. Mnie modlitwa pomaga. Pogody Ducha :-D :-D

JAN 
przyjaciel forum

Wysłany: Pią 28 Gru, 2018 09:28   

deratyzator napisał/a:
bo rzeczy uwa?am trzeba nazywa? po imieniu
oczywi?cie,.. oczywi?cie ?e tak,. ale oko w oko,.. a nie ?e w oczy ciuciu glugu,. a poza oczami po jajach,.. albo metoda na motywatora czyli: wiesz bo prezes klubu pi?ki no?nej GA?A,.. noo ten Kowalski wiesz kt??ry,...ty wiesz ?e i on te? chodzi na mitingi AA, a i w?a?ciciel zak?adu pogrzebowego Rado?? te? ucz?szcza,.. chlali ch?opy t?ukli te kobitki a teraz zobacz nawet na AA chodz? a Ty sie boisz wariacie te? co? :-D :-D :-D

deratyzator 
moderator

Wysłany: Sob 17 Lip, 2021 16:23   

„Podsumowuj?c: dla tysi?cy przysz?ych alkoholik??w AA ma odpowied?. Ale jest jeden warunek. Musimy za wszelk? cen? zachowa? nasz? podstawow? jedno??; musi by? ona zabezpieczona i nie do z?amania. Bez trwa?ej jedno?ci nie ma trwa?ego wyzdrowienia dla nikogo. St?d nasza przysz?o?? bezwzgl?dnie zale?y od stworzenia i przestrzegania przez grupowy Tradycji :gitara: :569: :568: . Pierwsze rzeczy zawsze b?d? musia?y by? pierwsze; pokora przed sukcesem i jedno?? przed s?aw?”. :-D :-D :569: :-D

Odpowiedz do tematu